O nama:


Odjel za pastoral sportaša koordinira sportske aktivnosti za mlade na razini Nadbiskupije kroz organizaciju katoličke malonogometne, odbojkaške i stolnoteniske ligu. Kroz ta natjecanja tijekom godine okuplja se oko 2000 djece i mladih. Temeljna zamisao zbližiti je mlade kroz sport, pa je natjecanje tako samo povod za međusobno druženje i upoznavanje. Kako bi njegovali duhovnu dimenziju, sudionici se okupljaju na zajedničkim misnim slavljima u različitim župama, a u došašću i korizmi priređuju se jednodnevne duhovne obnove. Ostale aktivnosti Odjela za pastoral sportaša su: suorganizacija hodočašća sportaša na Mariju Bistricu, organizacija zahvalnog misnog slavlja sportaša na kraju godine, bliska suradnja s mnogim profesionalnim sportašima i momčadima, a sve u cilju produbljivanja vjere i snage molitve. Svaki ponedjeljak na Hrvatskom katoličkom radiju je emisija "Poluvrijeme" koja se bavi životom profesionalnih sportaša, a koju vodi povjerenik za sport Marijan Spehnjak.
Katolička malonogometna liga, koja djeluje od jeseni 1998., proizašla je iz tradicionalnih Uskrs kupova koje su pokrenuli mladi župe sv. Petra, a održavaju se još i danas.
Temeljna zamisao zbližiti je u vjeri mlade kroz sport, pa je natjecanje tako samo povod za međusobno druženje i upoznavanje.
Malonogometna liga od sezone 1999/2000. nosi naziv Bl. Alojzije Stepinac.
Posebnost je natjecanja što se prije svake utakmice momčadi okupe i zajednički pomole. Tijekom utakmice na terenu je izričito zabranjeno izricanje bilo kakvih uvredljivih riječi, a njeguje se i fair play igra.
Kako bi njegovali duhovnu dimenziju sudionici se okupljaju na zajedničkom misnom slavlju u različitim župama nakon kojega slijedi druženje. U došašću i korizmi priređuju se jednodnevne duhovne obnove.
2001. i 2002. selekcija KMNL-a igrala je na malonogometnom turniru Kutija šibica te osvojila nagrade za fair-play i poseban doprinos.
Danas imamo preko 70 ekipa uključenih u nogometno natjecanje u tri kategorije; seniori (3. lige), krizmanici i prvopričesnici. Također smo vrlo ponosni na svoju odbojkašku ligu gdje imamo ženski, mušku i mješovitu ligu. Od prošle sezone 2011./2012. također je pokrenuta Katolička stolnoteniska ekipa, dok ove godine pokrećemo novi projekt, Katoličke košarkaške lige.
Sve ovo nebi bilo moguće bez svih ljud i župa koje sudjeluju u ovom projektu, ili su nekada sudjelovali, te im se od srca zahvaljujemo na svemu što su napravili za ovu našu ligu.